Tratarea urgentelor dentare in perioada pandemiei cu COVID-19

Urgentele dentare apar atunci cand te astepti mai putin si cu noul coronavirus pacientii au si mai mult de furca.  Trebuie sa intelegi ce inseamna o urgenta dentara si ce este de facut in cazul in care ai una. Oamenii intra in panica la cea mai mica durere de masea iar asta nu este deloc in regula.

Chiar daca urmeaza sa iesim din starea de urgenta tot trebuie sa stii cum sa procedezi in cazul in care ai o problema dentara. Mergi la medicul stomatolog doar daca este necesar si incearca ca in aceasta perioada sa eviti controalele de rutina.

Cateva situatii in care trebuie sa te duci de urgenta la medicul dentist daca ai urmatoarele probleme:

– Fata umflata;

– Sangerare abundenta dupa o extractie, (daca dupa 20 de minute de la aplicarea tifonului sangerarea tot nu se opreste);

– Sangerare din cauza traumatismelor dentare;

– Durere acuta de dinti care nu te lasa sa te odihnesti sau sa mananci;

– Dinte erupt care provoaca o durere surda;

Nu sunt considerare urgente:

– Sangerarea gingiilor;

– Coroane slabite;

– Dinte ciobit care nu provoaca durere;

– Plomba fisurata care nu atrage dupa sine un mare disconfort sau dureri;

Ce este de facut in cazul in care ai un abces?

Abcesele dentare indica aparitia unei infectii care are nevoie de tratament pentru a putea disparea. Ne poti contacta oricand pentru o consultatie stomatologica online cu scopul de a afla ce medicamente poti lua pentru ca infectia sa dispara cat mai rapid.

Ce poti face in cazul in care ai un dinte fisurat?

In cazul in care ai un dinte fisurat dar nu este dureros il poti restaura atunci cand lucrurile intra pe un fagas normal. Daca doare putin atunci cel mai bine este sa iei calmante. Nu te prezenta din prima clipa la medicul dentist poti sa ai grija de tine astfel incat sa amani aceasta deplasare. In aceste momente cel mai important este sa ai grija de sanatatea ta si sa mergi la medic doar daca este cazul. Controalele de rutina ar trebui evitate in aceasta perioada, nu este cazul sa te pui in pericol.

Bruxism

Stresul si anxietatea pot duce la bruxism iar asta iti poate afecta dintii mai mult decat ai crede. Simptomele bruxismului sunt: dureri de cap, dureri faciale, dinti subtiati, dureri de urechi, tulburari de somn, cresterea sensibilitatii dintilor si eventuala pierdere a lor.

Daca simptomele pe care le ai sunt severe atunci trebuie sa te prezinti la medic. Daca in schimb simptomele pe care le ai nu sunt grave atunci poti incerca sa grija de tine in timp ce stai acasa.

In aceasta perioada trebuie sa fi atent la motivele pentru care iesi din casa. Cel mai bine ar fi sa ne contactezi si sa afli daca merita sau nu sa-ti faci griji din pricina unei probleme dentare.

WhatsApp chat