Totul despre extractia unui implant dentar

Chiar daca cazurile sunt putin mai rare, exista situatii in care extractia unui implant dentar poate fi necesara. Dar stai linistit, in masura in care apelezi la un medic stomatolog specialist pentru aceasta interventie totul va decurge ca la carte, iar tu nu vei simti nici o durere.
Inainte de a descoperi cateva metode de extractia a unui implant haide sa aflam cateva detalii importante despre cum se poate ajunge in aceasta situatie.

Ce poate determina extractia unui implant dentar?

Esecul in cazul unui implant dentar este cauzat de cele mai multe ori de o pozitie nefavorabila a acestuia in cavitatea orala.
Totodata, mai exista posibilitatea ca implantul dentar sa fie respins de organism, dar din fericire aceste cazuri sunt foarte rare.
Daca implantul dentar iti provoaca dureri trebuie indepartat. Scoaterea acestuia din cavitatea bucala reprezinta o procedura destul de complexa. In majoritatea cazurilor implantul se integreaza in os iar medicul dentist care se va ocupa de interventie trebuie sa rupa legatura dintre os si implant pentru ca sa-l poata extrage.

Cele mai sigure tehnici de indepartare ale implantului

In cazul unei asemenea interventii exista doua tehnici care ofera rezultate bune.
1. Prima tehnica presupune utilizarea unei freze speciale cu care medicul stomatolog taie osul din jurul implantului. Practic se taie aproximativ 0.5 – 1 mm de os de jur imprejur.
Dupa ce implantul a fost indepartat, zona va fi curatata foarte bine si apoi evaluata cu foarte mare atentie.
2. O alta modalitate este cea prin care implantul se indeparteaza chiar din os. Se va utiliza un adaptor special pe care se monteaza un alt instrument dedicat care va fi utilizat la indepartarea implantului.
Aceasta metoda este putin mai noua si ajuta la o extractie mai rapida a implantului. Interventia este lipsita de durere si ajuta la evitarea distrugerii partilor vitale ale osului.
Procesul de vindecare poate dura pana la un an, totul depinzand de organismul si igiena dentara a fiecarui pacient. Dupa ce locul este 100% vindecat se poate incepe o noua procedura de inserare a unui implant.

Totusi exista o categorie de persoane care de la bun inceput nu vor putea beneficia de implanturi dentare. Iata cateva dintre acestea:

  • Persoanele care sufera de diabet de tip 2;
  • Persoanele care sufera de infectii gingivale sau de o boala parodontala (in cazul acesta dupa un tratament adecvat se poate opta pentru un implant);
  • Persoanele care sufera de insuficienta cardiaca;

Bineinteles, pentru a lua o decizie pertineta referitoare la extractia unui implant se recomanda o consultatie realizata de un medic specialist in implantologie.
Daca ai un implant care iti provoaca dureri sau consideri ca exista o problema referitoare la acesta te rugam sa ne contactezi pentru a putea beneficia de un set de analize personalizate.
Programeaza-te la o consultatie in cabinetul nostru la 0741 66 55 11 sau afla mai multe detalii despre serviciile noastre de medicina dentara pe drlupudental.ro.

WhatsApp chat