Str. Emil Racovita nr. 35-39, Pipera-Voluntari, Bucuresti

Relatia dintre problemele dentare si starea generala de sanatate

Relatia dintre problemele dentare starea generala de sanatate

Te confrunti tot mai des cu probleme dentare? Atunci trebuie sa stii ca aceastea iti pot afecta si starea de sanatate. Atunci cand ai probleme la nivelul cavitatii orale poti dezvolta anumite probleme de sanatate.

Descopera cateva din problemele generale de sanatate care pot fi cauzate de afectiunile de la nivel dentar:

Parodontoza iti agraveaza bolile pulmonare

Atunci cand suferi de parodontoza este foarte posibil ca o boala pulmonara sa fie agravata.  Bacteriile prezente in cavitatea bucala pot fi aspirate cu cea mai mica usurinta de la nivelul gurii sau gatului, determinand astfel infectii la nivelul plamanilor.

Lipsa dintilor provoaca probleme digestive

De-a lungul timpului, medicii stomatologi au observat ca lipsa dintilor poate duce la dezvoltarea unor probleme digestive deoarece alimentele nu sunt mestecate asa cum este recomandat. Atunci cand nu ai dinti, alimentele nu sunt mestecate corect, lucru care in timp poate provoca la disconfort si dureri de stomac.

Boala parodontala creste riscul de infarct miocardic

Conform studiilor s-a demonstrat ca boala parodontala si afectiunile de la nivelul gingiilor atrag dupa sine un risc mai mare de accident vascular sau de infarct miocardic. Bacteriile prezente in cavitatea bucala pot ajunge cu mare usurinta in vasele de sange, de aici fiind transportate direct catre inima. Persoanele care sufera de gingivita sunt mult mai predispuse la afectiuni cardiace in comparatie cu cei care au gingii sanatoase sau o igiena foarte buna.

Piederea dintilor creste riscul de dezvoltare a bolilor de rinichi

Persoanele care nu mai au dinti sunt predispuse sa dezvolte boli cronice de rinichi. Exista o anumita legatura intre pierderea dintilor si bolile renale. Studiile realizate de-a lungul timpului indica faptul ca inflamatia cronica ar putea fi un punct comun intre cele doua afectiuni.

Bolile gingiilor provoaca nasterea prematura

Daca esti insarcinata si suferi de afectiuni gingivale atunci trebuie sa stii ca sansa ca micutul sa se nasca mai repede sau prematur este mult mai mai mare. Un bebelus care este nascut prematur are implicit o greutate mai mica. Infectia sau inflamatia subiacenta sunt cauzele pentru care o femeie poate naste prematur. Daca stii ca ai boli ale gingiilor si esti insarcinata cel mai bine ar fi sa discuti cu un medic stomatolog care te poate ajuta sa te protejezi atat pe tine cat si pe bebelusul tau.

In mod sigur problemele dentare ne influenteaza viata dar si starea de sanatate. Trateaza din timp orice problema dentara aparuta pentru a nu risca o agravare a starii tale

WhatsApp chat