Str. Emil Racovita nr. 35-39, Pipera-Voluntari, Bucuresti

Importanta inlocuirii dintilor pierduti

Importanta inlocuirii dintilor pierduti

Pierderea dintilor poate aparea dintr-o multime de motive, printre acestea numarandu-se igiena orala necorespunzatoare sau amanarea tratamentelor stomatologice de care ai nevoie.

Vrei sa stii cum te poate afecta un dinte lipsa?

Iata cateva detalii despre acest aspect:

Urmarile care le poate avea pierderea dintilor
Starea de bine iti este afectata

Atunci cand pierzi unul sau mai multi dinti in zone vizibile te simti demoralizat. Nu vei mai zambi relaxat si vei incerca sa ascunzi aceste probleme. Zambetul tau nu va mai fi increzator si nu vei mai putea rade asa cum o faceai altadata. Toate aceste lucruri te vor afecta mai mult decat iti poti da seama. Daca nu tratezi din timp acesta probleme poti chiar sa cazi in depresie.

Te afecteaza din punct de vedere estetic

Atunci cand pierzi un dinte, osul care sustinea radacina se resoarbe iar configuratia tesutului osos va fi afectata, lucru care atrage dupa sine un aspect imbatranit al fetei.

Intreaga structura dentara este supusa unor modificari ireversibile

Pierderea unui dinte duce la modificarea pozitiei dintilor invecinati. Acestia vor tinde sa migreze catre spatiul ramas gol.

Cum iti poti inlocui dintele lipsa?

O buna modalitate prin care iti poti inlocui dintii pierduti este inserarea unui implant dentar. Acesta este fabricat din titan, are forma unui surub si are rolul de a inlocui radacina dintelui care lipseste.

Implantul dentar este format din 3 componente principale: implantul propriu-zis, bontul protetic si coroana dentara.

Starea ta generala de sanatate este un factor important atunci cand vine vorba de inserarea unui implant.

Inainte ca implantul sa fie inserat, medicul stomatolog va identifica si rezolva toate problemele dentare pe care le ai.

Un alt aspect important este cantitatea si calitatea osului in care se va insera implantul. Daca a aparut deja fenomenul de resorbtie osoasa medicul stomatolog va fi nevoit sa recurga la manopere suplimentare de aditie si augmentare osoasa.

Bineinteles ca toate aceste probleme vor fi identificate in urma consultatiei stomatologice initiale.

Apeland la cabinetul nostru stomatologic vei beneficia de toate informatiile referitoare la importanta inlocuirii unui dinte pierdut cu ajutorul unui implant dentar.

Te poti programa la o consultatie specializata la 0741 66 55 11.

WhatsApp chat