Str. Emil Racovita nr. 35-39, Pipera-Voluntari, Bucuresti

Implantul zigomatic – o scurta introducere

Implantul zigomatic - o scurta introducere

In cazul in care nu stiati, implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan de forma unui surub. Acesta se insereaza in os cu scopul de a indeplini cu succes functia de radacina a unui dinte natural.

Pe de alta parte implantul zigomatic este mult mai complex, surubul fiind de trei ori mai lung. Acesta se insereaza direct in osul pometilor. Acest tip de implant este de cele mai multe ori recomandat persoanelor care nu mai pot beneficia din diferite motive de un implant clasic, dar care isi doresc sa aiba parte de o dantura perfecta si frumoasa.

In randurile urmatoare vei descoperi tot ce trebuie sa stii despre implanturile zigomatice:

Cine poate beneficia de un implant dentar zigomatic?

Persoanele care nu mai au os la nivelul maxilarului si care isi doresc sa aiba o dantura fixa si rezistenta, pot apela fara probleme la un implant dentar zigomatic.  Acest tip de implant este recomandat pentru toate persoanele care au pierdut prin resorbtie o cantitate suficient de mare de os incat implantul clasic sa nu mai poata fi inserat in paramentri normali.

Cum decurge inserarea implanturilor zigomatice?

Implanturile zigomatice se insereaza printr-un proces destul de minutios iar medicul stomatolog trebuie sa se foloseasca de instrumente speciale, prevazute cu freze lungi. In momentul in care se insereaza acest tip de implant se va ridica membrana sinusala si se va introduce implantul prin osul alveolar direct in osul zigomatic lateral.

Dupa ce ai beneficiat de un implant zigomatic poti sa mananci orice tip de aliment vrei, dar este recomandat ca pentru o scurta perioada de timp sa eviti mancarurile tari sau bauturile foarte calde/reci.

Beneficiile aduse de implantul dentar zigomatic

Acest tip de implant dentar are in mod sigur foarte multe beneficii. Te vei putea bucura de el si de calitatea sa superioara o perioada foarte lunga de timp.

Implantul dentar zigomatic este o metoda rapida prin care pacientul poate obtine o lucrare fixa imediat dupa interventie. Iti vei putea relua viata sociala imediat dupa inserarea implantului.

Care este rata de succes a implanturilor zigomatice?

De-a lungul timpului rata de succes a implanturilor zigomatice s-a dovedit a fi mult mai ridicata decat cea a implanturilor clasice. Foarte putine complicatii s-au observat la implanturile zigomatice. In ultimii 10 ani montarea implanturilor zigomatice a devenit mult mai sigura si mai previzibila.

Ca sa poti avea parte de o dantura frumoasa si sanatoasa trebuie sa mergi constant in vizita la medicul stomatolog. Este recomandat sa iti realizezi un plan de tratament destul de clar care sa includa doua controale anuale. Toate aceste vizite la medicul stomatolog vor tine problemele dentare la distanta.

WhatsApp chat