Ghid practic – Cum sa te speli pe dinti

Medicii recomanda sa ne spalam pe dinti timp de 2 – 3 minute atat dimineata cat si seara inaine de a merge la culcare. In caul in care nu stiai, placa bacteriana acopera dintii, ducand la formarea tartrului. De asemenea, aceasta contribuie si la dezvoltarea cariilor sau la aparitia bolii parodontale.

Chiar daca consideri spalatul pe dinti o activitate plictisitoare trebuie sa o faci pentru a putea avea o dantura sanatoasa.

Spalatul pe dinti trebuie sa faca parte din rutina ta zilnica. Cel mai bine ar fi sa iti creezi un obicei din aceasta activitate.

– te speli pe dinti de 2 sau de 3 ori pe zi in functie de programul tau;

– limiteaza consumul de zahar sau de alcool;

– mergi la dentist pentru o consultatie de doua ori pe an;

Cum sa te speli pe dinti in mod corect

Pasta de dinti

Incearca sa folosesti o pasta de dinti care sa contina fluor deoarece te protejeaza de carii si previne aparitia tartrului.

Periaza mai intai maselele

Incepe periajul maselele din spate prin miscari realizate in sensul acelor de ceasornic. Trebuie sa incepi cu miscari scurte, circulare care sa dureze aproximativ 20 de secunde.

Intregul periaj trebuie sa fie in sensul acelor de ceasornic

Trebuie sa continui periajul in sensul acelor de ceasornic si sa termini cu molarii inferiori. Este necesar sa repeti acesti pasi de 3 sau de 4 ori pe suprafata interioara a molarilor superiori dar si a celor inferiori.

Periaza apoi partea de sus a dintilor

Ca periajul sa se desfasoare in mod corect trebuie sa incepi periajul cu partea de sus a danturii.

Curata limba dar si interiorul obrajilor

Trebuie sa stii ca nu doar dintii au nevoie de periaj. Limba, cerul gurii si interiorul obrajilor pot retine alimente si pot atrage dupa sine o respiratie urat mirositoare. Curatarea acestora este absolut necesara. Incepe cu o miscare circulara dupa care poti peria intreaga limba. Curata interiorul obrajilor si cerul gurii.

Nu te clati imediat dupa ce termini periajul

Dupa ce te-ai spalat pe dinti nu trebuie sa clatesti imediat. Daca te vei clati imediat vei indeparta si fluorul din pasta de dinti ramasa diluandu-i efectul. Imediat dupa ce ai terminat de spalat dintii scuipa excesul de pasta de dinti si asteapta putin apoi iti poti clati gura. Dupa finalizarea intregului proces este recomandat sa eviti consumul de lichide sau alimente timp de 30 de minute.

Vrei sa afli mai multe detalii despre cum poti avea o dantura curata si sanatoasa?

Programeaza-te la o consultatie in cabinetul nostru stomatologic!

Ne poti trimite un mesaj sau ne poti contacta la 0741 66 55 11

WhatsApp chat