Factori care pot influenta sanatatea orala la femei

Te numeri printre femeile care vor sa aiba dinti frumosi si sanatosi?

Atunci articolul de mai jos poate fi mai mult decat ideal pentru tine.

Asadar, citind randurile urmatoare vei putea descoperi care sunt etapele din viata ta care pot sa-ti influenteze sub diferite forme sanatatea orala.

Pubertatea

Una dintre cele mai putenice schimbari pe care le sufera o femeie apare la pubertate. In aceasta perioada o multime de lucruri se modifica in corp, inclus cresterea nivelului hormonal. Aceasta crestere poate duce si la marirea volumului de sange de la nivelul gingiilor. Afectiunea cauzata se numeste gingivita de pubertate si este caracterizata de gingii inflamate si roseata. De asemenea, in aceasta perioada datorita consumului unor anumite tipuri de produse alimentare pot aparea chiar si singerari.

Menstruatia

La fel ca si in cazul pubertatii si menstruatia poate duce la probleme gingivale, acestea aparand datorita unei combinatii de nivel ridicat hormonal si sensibilitate cauzata de placa bacteriena. Aceasta problema este denumita si gingivita temporara.

Sarcina

In timpul sarcinii, corpul unei femei trece prin transfomari majore, acestea avand loc chiar si la nivelul cavitatii orale. Gingivita din timpul sarcinii este considerata ca fiind o afectiune temporara, dar daca este ignorata poate duce la probleme mult mai grave.

O alta problema dentara poate aparea la femeile insarcinate care au greturi si vomeaza. Acidul din stomac poate distruge smaltul dintilor.

Menopauza

Femeile care ajung la menopauza pot de asemenea sa sufere de probleme dentare, cateva dintre acestea fiind: senzatie de gura uscata, gingii imflamate, alterarea gusturilor.

De asemenea, chiar si medicamentele care le iau unele femei aflate la menopauza pot avea un impact negativ asupra sanatatii orale.

Indiferent de etapa vietii in care te afli, este indicat sa ai cat mai multa grija de sanatatea dintilor tai.

O buna igiena orala alaturi de vizitele constante la medicul stomatolog pot sa te ajute sa treci mult mai usor peste problemele mentionate.

Daca vrei sa afli si mai multe detalii despre sanatatea ta orala te asteptam la o consultatie specializata in cabinetul nostru stomatologic din Pipera – Voluntari.

Te poti programa online prin intermediul formularului de contact sau sunand la 0741 66 55 11.

WhatsApp chat