Factori care pot influenta negativ un implant dentar

Implantul dentar este o solutie moderna si eficienta de inlocuire a dintilor pierduti.
Chiar daca la ora actuala exista pe piata o multime de produse dedicate ingrijirii orale, o foarte buna parte din populatie are probleme grave la nivel dentar (carii, parodontoza, etc.) care pana la urma duc la pierderea dintilor.
Daca in trecut solutia era data de proteza sau puntea dentara, in prezent implantul face parte dintre cele mai eficiente solutii de recuperare a dintilor pierduti. Si daca in articolele trecute am discutat despre mai multe tipuri de implanturi si avantajele pe care acestea le aduc, astazi am hotarat sa vorbim putin despre factorii care pot influenta negativ un implant dentar.
Asadar, va invitam sa cititi randurile urmatoare si sa descoperiti mai multe detalii.

Varsta frageda

Implanturile dentare nu pot fi inserate daca pacientul are o varsta frageda, in aceasta categorie intrand adolescentii si tinerii adulti. Mai exact, un implant nu se poate insera daca cresterea si dezvoltarea osoasa nu s-a finalizat.

Prezenta unei afectiuni bucale

Persoanele care sufera de anumite afectiuni precum infectii, inflamatii, tartru, placa bacteriana, parodontoza sau carii nu pot beneficia de un implant dentar. Mai intai de toate trebuie tratate corespunzator toate afectiunile regasite la nivelul cavitatii orale dupa care se poate trece la inserarea unui implant.

Prezenta bolilor endocrine, psihologice, neurologice sau generale

Persoanele care sufera de asemenea afectiuni nu pot beneficia de un implant deoarece reabilitarea organismului poate fi ingreunata de tratamente aplicate acestor boli si totodata pot aparea chiar si reactii adverse.  In lista acestor boli se numara: leucemia, obezitatea cronica, epilepsia, Parkinson, scleroza, diabetul sau osteoporoza.

Alergiile

O alta categorie nepotrivita pentru implant este reprezentata de persoanele care sufera de alergii puternice la produsele folosite in cadrul interventiei.
De asemenea, exista persoane alergice la substantele continute de anestezie, in acest caz fiind aproape imposibila procedura de inserare a unui implant datorita durerilor care apar in timpul interventiei.

Probleme cu osul maxilarului

Cantitatea si calitatea osului pe care va fi montat implantul poate pune de asemenea cateva probleme. Astfel, inainte de toate trebuie facute un set de analize dedicate.

Sarcina

Implanturile dentare nu sunt recomandate femeilor insarcinate sau celor care alapteaza, deoarece orice interventie chirurgicala realizata in aceasta prioada poate influenta negativ evolutie fatului sau a copilului.

Consumul de droguri, tutun sau alcool

Dantura poate fi afectata de droguri sau de produsele care contin alcool si tutun. Astfel, produsele din categoria mentionata pot ingreuna perioada de recuperare de dupa inserarea implantului si prin urmare sa puna in pericol sanatatea intregii cavitati orale.

Implantul dentar este recomandat tuturor persoanelor care doresc sa aiba parte de un zambet perfect si o dantura functionala, dar este bine ca inainte de toate sa apelam la un medic specialist in implantologie si sa aflam daca suntem sau nu un bun candidat pentru aceasta interventie.
Programeaza-te in cabinetul nostru la o consultatie specializata si afla toate detaliile.
Ne poti contacta telefonic la 0741 66 55 11.

WhatsApp chat