Detartrajul si igienizarea subgingivala

In masura in care vrei sa ai o dantura curata si frumoasa este de la sine inteles ca trebuie sa acorzi o mare atentiei igienei.

Lipsa igienei dentare poate duce atat la un aspect neingrijit al dintilor cat si la aparitia cariilor sau a altor boli mult mai grave precum parodontoza (care la randul ei poate atrage dupa sine pierderea dintilor).

Primele simptome ale unei igiene dentare deficitare sunt aparitia placii bacteriene si a tartrului, iar pentru a inlatura aceste probleme este bine sa apelezi la un detartraj.

Ce este si la ce ajuta detartrajul?

Detartrajul este o interventie stomatologica, caracterizata ca fiind neinvaziva, cu ajutorul careia se indeparteaza tartrul si placa bacteriana formata pe suprafata dintelui.
In prima faza tartrul este incolor dar cu timpul acesta capata o nuanta maro care ofera un aspect cat se poate de inestetic. De asemenea, acesta atrage dupa sine si o respiratie urat mirositoare.

Ce contine un pachet standard de igienizare dentara?

– detartraj cu ultrasunete;
– periaj profesional;
– albire mecanica;
– profijet cu bicarbonat;

Detartrajul cu ultrasunete este un proces simplu si nedureros. Acesta se efectueaza in cabinetul stomatologic de catre medicul dentist cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete care ajuta la eliminarea tartrului si a placii bacteriene.
Chiar daca acesta nu are efecte secundare exista sansa ca dupa aceasta interventie sa ai o sensibilitate dentara, dar care dispare in maxim cateva zile.
Periajul profesional este recomadat dupa detartraj deoarece ajuta la lustruirea dintilor. Albirea mecanica a dintilor si profijetul cu bicarbonat sunt alte doua procese care ajuta la realizarea igienizarii profesionale a dintilor.

Dar igienizarea subgingivala?

Aceste proces are ca si scop curatarea amanuntita a zonelor acoperite cu tartru. Astfel, tartrul si bacteriile de pe suprafata dintilor alaturi de cele de la nivel subgingival vor disparea.
Igienizarea subgingivala este o procedura disponibila doar in cabinetul stomatologic, care inainte de toate presupune si o consultatie specializata in urma careia se stabileste cantitatea de tartru regasita la nivelul dintilor.
Pentru o asemenea interventie, medicul stomatolog poate sa recurga la o anestezie usoara astfel incat intrega procedura sa fie mult mai confortabila. Principalul scop al acestei interventii este de a elimina posibilele infectii de sub gingie.
Procedura standard de igienizare subgingivala poate fi insotita si de irigari cu substante antibacteriene sau antibiotice locale care pot sa ajute la reducerea numarului de bacterii.
Acestea fiind spuse, daca apelezi la o consultatie stomatologica cel putin o data la 6 luni si ocazional te programezi si la o sedinta de igienizare profesionala vei avea atat o dantura sanatoasa cat si un aspect ingrijit al dintilor.
Nu uita! Pentru avea un zambet minunat este necesar sa ai grija de dantura ta!

Programeaza-te la o consultatie la 0741 66 55 11 si afla cum poti beneficia in fiecare zi de o dantura alba si sanatoasa!

WhatsApp chat