Despre implantul dentar zigomatic

Dupa cum spune titlul, in articolul de azi vom discuta putin despre implantul dentar zigomatic. Dar inainte de a intra in detalii, haideti sa recapitulam si sa vedem ce este defapt un implant dentar:
“Implantul dentar reprezinta un dispozitiv fabricat din titan si are o forma de surub. Acesta se insereaza in os (maxilar sau mandibula) si poate indeplini cu succes functia de radacina unui dinte natural.”
Implanturile zigomatice se numara printre cele mai complexe interventii care se pot efectua intr-o clinica stomatologica de specialitate. Suruburile utilizate sunt de trei ori mai lungi decat cele clasice si se insereaza in osul pometilor. Acest tip de implant este recomandat pacientilor care din diferite motive (le veti putea descoperi in randurile de mai jos) nu mai pot beneficia de implanturi clasice.
Asadar, daca te numeri printre persoanele care-si doresc dinti ficsi, solutia oferita de implantul dentar zigomatic este cea mai recomandata.

zygomatic-implant
Cine poate beneficia de implanturi dentare zigomatice?

Printre pacientii care pot sa apeleze la acest tip de implant se numara:

  • persoanele care nu mai au os la nivelul maxilarului superior si care in acelasi timp isi doresc o dantura fixa si rezistenta;
  • persoanele care au probleme cu marirea in volum a sinusurilor si nu mai au suficient os;
  • toate persoanele care vor sa finalizeze tratamentul de inserare a unui implant mult mai rapid;
  • cei care au proteze clasice dar sufera de diferite probleme in timpul masticatiei;

Implanturile zigomatice au o lungime cuprinsa intre 30 mm si 55 mm, fiind astfel de pana la 4 ori mai lungi decat modelele clasice.

AVANTAJE
  • beneficiarul va obtine o lucrare fixa imediat dupa interventie, care totodata poate sa reziste zeci de ani;
  • ai parte de dinti ficsi in doar o singura interventie stomatologica, nefiind necesare alte vizite in cabinet;
  • proteza va avea caracter fix fara a mai fi necesare alte operatii de aditie osoasa;
Cum decurge insearea implanturilor zigomatice

Inserarea implanturilor zigomatice este un proces destul de minutios, medicul dentist fiind nevoit sa foloseasca instrumente putin mai speciale care sunt prevazute cu freze lungi.
In procesul de inserare se ridica membrana sinusala (proces realizat cu foarte mare grija pentru a evita perforarea) si se introduce implantul prin osul alveolar direct in osul zigomatic lateral.
Dupa ce ai beneficiat de un implant zigomatic poti sa mananci aproape orice tip de aliment, dar pentru o perioada scurta de timp este bine sa eviti mancarurile tari sau bauturile foare calde / reci.
Acestea fiind spuse, daca te numeri printre persoanele eligibile pentru un asemenea implant sau doar vrei sa afli mai multe informatii despre aceasta solutie de refacere a dintilor te invitam la o scurta consultatie gratuita.

Te poti programa la numarul de telefon 0741 66 55 11.

Leave a comment

WhatsApp chat