Cand ar trebui sa mergem cu cei mici la dentist

Foarte multi parinti se intreaba cand este recomandat sa isi duca copilul pentru prima data la medicul stomatolog. Cu toate ca fiecare copil este unic si se dezvolta in ritmul sau este recomandat sa mergi cu acesta la dentist inca din momentul in care ii apar primii dinti.

Un medic dentist este cel mai in masura sa iti consulte copilul si sa aiba grija ca dantura acestuia sa fie sanatoasa din toate punctele de vedere.

Dar oare de ce este recomandat sa ducem copiii la stomatolog inca din momentul in care erup dintii?

Chiar daca acestuia nu i-au aparut toti dintii este bine sa ai grija de sanatatea sa orala. Totodata, se recomanda sa ai grija si de sanatatea gingiilorcu scopul de a evita problemele ce ar putea aparea mai tarziu.

Vrei ca dintii de lapte sa ramana mereu albi?

Atunci trebuie sa iti inveti copilul sa se spele pe dinti de cel putin doua ori pe zi.

In momentul in care mergi la control, medicul dentist iti va spune cat de des sa revii si care sunt problemele pe care cel mic le-ar putea dezvolta. Este indicat sa mergi la un control de rutina o data la sase luni.

Marea majoritate a copiilor cu varste incepand de la 2 ani se lasa consultati de medicul stomatolog!

Uneori varsta de un an este destul de frageda si cel mic poate sa nu intelega ce vrea medicul de la el, de aceea daca acesta nu este pregatit pentru o vizita la stomatolog cel mai bine este sa nu il fortezi. In schimb, conform statisticilor varsta de doi ani este potrivita pentru ca acesta sa inteleaga necesitatea unui consult stomatologic.

Prima vizita consta intr-o verificare amanuntita. Medicul stomatolog va verifica daca cel mic are carii, ii va verifica gingiile, maxilarul dar si modul in care musca. Daca este cazul se poate face face un periaj profesional care sa ii curete dintii de pete.

Ce poti face ca cel mic sa fie mai relaxat la medicul stomatolog?

– Cumpara-i carti si citeste-i astfel incat sa se convinga ca dentistul nu reprezinta un pericol.

– Joaca-te cu cel mic acasa de-a stomatologul.

– Pregateste-i cateva jucarii pe care sa le poata lua cu el in momentul in care merge in cabinetul medicului stomatolog.

– Discuta cu cel mic si fa-l sa inteleaga ca medicul dentist este prietenul sau.

– Incearca sa fi calm(a) deoarece copilul iti va prelua starea de spirit.

– Incearca sa il sustii in tot ceea ce face si nu il critica daca ii este teama.

Pana la urma trebuie sa intelegem ca este prima sa experienta de acest gen si este absolut firesc sa ii fie teama. Chiar daca plange sau tipa tot timpul, se va calma in momentul in care va vedea ca nu simte durere.

Incearca sa tii cont de informatiile regasite in acest articol si vei vedea ca vizita la stomatolog impreuna cu copilul tau va fi o experienta plina de succes!

WhatsApp chat