Beneficiile unei bune igiene orale

Vrei sa ai parte de un zambet perfect?

Atunci trebuie sa ai grija de dantura ta. Cu cat aloci mai mult timp ingrijirii dentare cu atat vei fi mai multumit de rezultate.

Daca iti pasa de dantura ta dar si de zambetul tau atunci trebuie sa le tratezi pe ambele cu multa importanta. Trebuie sa ai o igiena orala corespunzatoare daca vrei sa eviti aparitia cariilor sau problemele ce pot aparea la nivelul gingiilor (ex: gingivita).

In cavitatea bucala exista o multime de bacterii iar daca nu respecti o rutina zilnica in ceea ce priveste curatarea dintiilor si a cavitatii bucale nu prea ai cum sa scapi de acestea.

O igiena orala buna iti va oferi ca si rezultat dinti curati si gingii sanatoase.  Pe langa spalatul pe dinti de cel putin doua ori pe zi este indicat sa folosesti ata dentara si apa de gura.

Dar care sunt defapt beneficiile unei bune igiene orale?

Prevenirea bolii parodontale

In general boala parodontala apare la persoanele cu o varsta de peste 45 de ani.  Aceasta boala este caracterizata de sangerarea gingiilor si are ca si rezultat final pierderea dintilor. Boala parodontala poate fi tinuta sub control si chiar vindecata daca ai parte de un tratament adecvat. Ca sa poti preveni boala parodontala trebuie sa te speli pe dinti de doua ori pe zi si sa mergi la medicul dentist in mod constant.

Riscuri mai mici de a dezvolta o boala cardiovasculara

In general ceea ce se petrece in cavitatea ta bucala influenteaza si sanatatea cardiovasculara. Daca suferi de o problema si inima ta va avea de suferit. Poti avea tensiunea marita sau poti suferi un infarct.

Te ajuta sa iti imbunatatesti memoria

Orice persoana care dezvolta o boala la nivelul dintilor are si o memorie mai slaba. Chiar daca ti se pare greu de crezut trebuie sa stii ca memoria si cavitatea bucala se afla intr-o stransa legatura.

Previne respiratia urat mirositoare

Foarte multe persoane sufera de respiratie urat mirositoare. Este foarte neplacut sa te trezesti alaturi de persoana careia ii miroase gura. Cu cat vei avea mai multa grija de dantura ta cu atat respiratia ta va fi mai proaspata.

Creste stima de sine

Un zambet frumos si o dantura ingrijita te vor face sa te simti mai bine in pielea ta. Daca ai carii la nivelul incisivilor sau daca ai pierdut un dinte dintr-un loc vizibil este normal sa nu te simti bine. Un zambet frumos si curat poate cuceri pe oricine.

Daca vrei sa afli si mai multe informatii despre beneficiile unei bune igiene orale te rugam sa apelezi la o consultatie stomatologica online direct pe WhatsApp!

WhatsApp chat