5 tipuri de consultatii stomatologice gratuite

Vrei sa afli mai multe informatii despre sanatatea ta orala?
Apeleaza la o consultatie stomatologica!
In general consultatiile reprezinta o examinare efectiva a cavitatii bucale, iar in cabinetul nostru stomatologic acestea sunt gratuite!
Atunci cand efectuam o consultatie, examinam toti dintii, in special cei care se regasesc in zona ce necesita refacerea protetica. Totodata luam in considerare si o multime de alti factori precum: igiena orala a pacientului, mobilitatea dintilor, gingia, mucoasa bucala si zonele in care pacientul sustine ca are dureri, sangerari sau tumefieri.
Acestea fiind spuse te invitam sa descoperi tipurile de consultatii stomatologice gratuite, regasite la noi in cabinet:

Consultatia dentara initiala

Consultatia dentara initiala este cea care trebuie sa raspunda nevoilor pacientului.
Fiecare pacient este unic la fel ca si amprenta dentara.
In cadrul acestei consultatii vom identifica problemele pacientului si vom discuta despre acestea intr-un mod transparent. In cadrul primei vizite in cabinet, pacientul trebuie sa cunoasca echipa si sa descopere care sunt dotarile cabinetului.
Dupa ce consultatia are loc, vom prezenta pacientului tratamentul dentar potrivit problemelor identificate.

Consultatia de ocluzologie

In cadrul consultatiei de ocluzologie realizam un examen minutios al modului in care dintii pacientului se ating atat in timpul masticatiei cat si in momentul in care isi misca mandibula.
Dupa acest examen se face un alt examen al modelelor dentare, acestea fiind realizate din gips in urma amprentarii si fotografierii. In cazul in care nu se poate stabili un diagnostic clar se mai poate interveni si cu alte proceduri, printre acestea numarandu-se: axiografie, rezonanta magnetica, ecografie, tomografie digitala.

Consultatia chirurgicala

Consultatia chirurgicala implica constatarea tuturor detaliilor aferente danturii unui pacient. Astfel, vom verifica cu mare atentie intreaga cavitate bucala (dinti, masele, gingii).
Tot in cadrul acestui tip de consultatie verificam amanuntit si molarii de minte. Astfel vom identifica eventualele probleme si ii vom comunica pacientului detalii referitoare la planul de tratament pe care va trebui sa il respecte.

Consultatia de parodontologie

Consultatia de parodontologie este foarte complexa si presupune proceduri specifice care trebuie respectate cu strictete. In cazul in care vom identifica o problema vom trece la masurarea pungilor parodontala.
La acest tip de consultatie se mai pot cere radiografii digitale sau tomografii dentare cu scopul de a determina pierderea de masa osoasa. Nu in ultimul rand vom verifica si igiena dentara a pacientului.

Consultatia de endodontie

O consultatie de endodontie implica identificarea posibilelor probleme de pe canalele dentare. Cu ajutorul endodontiei se poate salva un dinte care are o carie ce a patruns pana la nerv.
Dupa cum am spus la inceputul acestui articol, toate consultatiile stomatologice descrise sunt gratuite, prin urmare le recomandam oricarei persoane care doreste sa afla informatii importante despre sanatatea dintilor.
In masura in care vrei sa beneficiezi de o consultatie gratuita, te rugam sa ne contactezi la 0741 66 55 11 sau sa ne trimiti un mesaj prin intermediul formularului de contact.

WhatsApp chat